Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

EN BRUTALT ÄRLIG HISTORIA

29 oktober 2022 kl. 10:00 - 17:00

En utställning av Per Nohr och fotograf Peter A Ullberg.
Vem tänker du på när du hör ordet alkoholist? Har du en förutfattad mening? Är det dom som är “parkbänksalkisar”. Eller kan det vara jag, en granne, en jobbarkompis, en familjemedlem eller vem som helst? Per lyfter fram hur han nu använder sitt destruktiva tidigare liv för att lyfta den skam som finns runt alkoholism och för att hjälpa andra som har ett beroendeproblem med de brutala konsekvenser det kan medföra. Det är en sak att berätta om andra som haft ett alkoholproblem och något helt annat berätta då han själv levt med det i tolv år.”
Av en tillfällighet besökte fotograf Peter Anand Ullberg ett föredrag där jag berättade min historia. Berättelsen grep tag i honom och han fick idén att dokumentera min livsresa i ett antal fotografier. Efter samtal bestämde vi oss att prova där kameran har fungerat som ett terapeutiskt verktyg och händelser från mitt liv som alkoholist har återskapats – känslor och minnen återupplevts.
Våra många samtal och fotograferande under två år och de nu färdiga bilderna har varit till stöd för att möta och läka svåra livshändelserna. I första hand för mig, men även för Peter där han som fotograf fått möta minnen och känslor som varit utmanande i hans liv.

Detaljer

Datum:
29 oktober 2022
Tid:
10:00 - 17:00

Plats

Uppsala Fotografiska Sällskap
Övre Slottsgatan 14A
Uppsala, 753 10 Sverige