Mörkrumskurs

Uppsala Fotografiska Sällskap har två fullt utrustade mörkrum med möjlighet att framkalla film och kopiera bilder från negativ och Sällskapet ger regelbundet kurser för de medlemmar som är intresserade av att lära sig mer om traditionella fotografiska metoder.

Under kursen går vi igenom olika typer av film samt kameran och dess funktioner. Du får lära dig mäta ljus och exponera olika typer av film samt hur man använder färgade filter för att svartvit fotografi. Vi fotograferar tillsammans och lär oss framkallar filmen i mörkrummet och vi går även igenom olika sätt att digitalisera negativ.

Du får även lära dig att göra kontaktkartor och att kopiera från negativ till papper i mörkrummet. Du får vidare en överblick över olika typer av papper, vilken kemi som behövs och hur du bereder den samt hur olika typer av förstoringsapparater fungerar.

Som komplement finns möjlighet till repetition och vidare träning på mörkrumsteknik under klubbens regelbundet återkommande ”Öppet Mörkrum”.

Är du intresserad av att gå kursen skickar du en e-post till info@uppsalafotografiska.se och anmäler ditt intresse så kontaktar vi dig när det är dags. Kursen ges 1-2 gånger per år och antalet platser är begränsat. Kursen ges till självkostnadspris.