Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Mörkrumskurs

15 oktober 2019 kl. 18:00

För dig som är intresserad av att lära dig grunderna i mörkrumsarbete finns nu möjlighet att gå sällskapets mörkrumskurs. Vi lär oss exponera film, framkallar och kopierar bilder i mörkrummet.

OBS: Deltagande i kursen förutsätter medlemskap i UFS och deltagarantalet är maximerat till 6 personer, meddela ditt intresse till ordf(at)uppsalafotografiska.se

Kostnaden för att gå kursen är 150kr vilket vi tar ut för att täcka föreningens omkostnader. I detta pris ingår all kemi som behövs, fotopapper, samt fika vid tre tillfällen. För att genomföra kursen behöver du även en kamera samt en rulle svartvit film i valfritt format vilken du medför exponerad till tillfälle ett då vi skall lära oss framkalla. Film finns att köpa bland annat på på Uppsala Fotokompani.
Kursavgiften betalas senast Fredagen den 11/10 efter att du fått bekräftat att det finns plats på kursen.

Tillfälle 1, tisdagen den 15/10 1800-2200:
Vi går igenom olika typer av film samt kameran och dess funktioner. Du får lära dig mäta ljus och exponera olika typer av film. Vi går igenom användning av olika filter för svartvit fotografi. Vi fotograferar i studion och lär oss framkallar filmen i mörkrummet. Vi går även igenom olika sätt att digitalisera negativ.

Tillfälle 2, torsdagen den 24/10 1800-2200:
Vi startar med att göra kontaktkartor på filmen du exponerade vid första tillfället. Du lär dig vidare att kopiera från negativ till papper i mörkrummet. Du får en överblick över olika typer av papper. Vilken kemi som behövs och hur du bereder den. Hur olika typer av förstoringsapparater fungerar. Hur du går från att skapa testremsor till färdig bild.

Tillfälle 3, lördagen den 26/10 1200-1700:
Fördjupning i mörkrumsarbetet, vi fortsätter att göra kopior i mörkrummet med handledning. Grundläggande kunskaper i pjattning och efterbelysning samt att skapa bilder på fotopapper genom så kallad ”split grade”-teknik.”

Som komplement finns möjlighet till repetition och vidare träning på mörkrumsteknik under Öppet Mörkrum.

Detaljer

Datum:
15 oktober 2019
Tid:
18:00