Vårsalong 2022


Välkomna till årets vårsalong. Eftersom vårsalongen tidsmässigt sammanfaller med den stora Riksfotoutställningen som Uppsala fotografiska sällskap är värd för kommer vårsalongen i år endast vara digital. I vårt galleri på Övre Slottsgatan 14 kommer du att precis som i utställningslokalen på Nedre Slottsgatan 6 ha möjlighet att se riksfotoutställningen den 21 och 22 maj.Sebastian Linberg

Analogfotograf. Även om dessa fotografier som jag visar här är helt och hållet digitala. Inspireras av fotografier som framställs med äldre metoder. Det kan vara allt från miljöporträtt, reportage, natur eller stilleben. Väljer gärna den analoga kameran laddad med svartvit film före den digitala.

Hemsida: www.uppsalabilder.seUlrika Ivergård

En nybliven fotograf med stort natur och djurintresse. Försöker hitta det där extra som händer. Det blir mest natur, fåglar och katter som blir på bilderna, men även norrsken som också är ett stort intresse. Är grönsaksodlare tillsammans med min man och bor på landet i Valö, Östhammar, vi trappar ner odlingen lite och kan då lägga mer tid på fotograferandet.

Facebook: Ulrika Ivergård NaturfotografMelina Gabriella Reid

Utbildad fotograf med förkälek för porträttfotografering av jordlingar. Jag har givit ut fotoboken Jordlingar på eget förlag och ställt ut både i Uppsala, Stockholm och Hedemora. Jag driver Konst & Skönhet tillsammas med min syster Make up artist Susanna Shore Reid där människan står i fokus samt driver Imaginary Art, en webshop med inrikting på poster designs, tillsammans med kostnär Ulrike Nordquist. Konst är min passion och kameran är mitt främsta medium.

Instagram: melina.gabriella.art
Facebook: Melina Gabriella Reid
Hemsida: www.melinagabriellareid.com
Hemsida: www.konstochskonhet.com
Hemsida: www.imgainaryartMonica Ohlsson

Jag började fotografera på äldre dar och numera är det en daglig aktivitet. Jag älskar att vara ute i naturen och försöka fånga något av den känsla jag upplever när jag tar mina bilder. Har under pandemitiden kommit att fotografera enbart naturbilder och det känns som om det är rätt för mig även om jag gärna fotograferar andra motiv också.Julia Bremler Lindberg

Haft ett fotointresse sedan jag fotade med familjens analoga kamera som liten. Jobbar idag mer digitalt men samlar på analoga kameror på sidan av. På fritiden är det framkallning och Photoshop som är aktuellt.

Instagram: juliasverkstadJustin Louis Labelle

Justin Louis Labelle’s completed projects explore sequenced visual storytelling and the multi-faceted interpretive possibilities of symbols and signs. His completed projects usually take inspiration from literature and literary devices. His work has been exhibited in Sweden, Italy and Canada. He currently resides in Uppsala and is currently working on a digital project entitled ‘Rêve D’Essence’, which consists of a sequence of images taken nearly 10 years ago on a road trip across Canada.

Instagram: justinlouislabelleSelcuk Yaldir

Jag är en amatörfotograf sedan 2012 och är intresserad mest av landskap och porträtt. Dessutom är lite gatufotografering. Temat är denna gång mest barnbilder. Alla bilder är tagna på en ö i Atlanten.

Instagram: budhakimChristina Winter

Jag fotografera insekter och fåglar. Även om växterna inte är i fokus, finns de nästan alltid med i bilden.

Instagram: tradgardsmyller
Instagram: interchristina
Facebook: Trädgårdsmyller
Hemsida: christinawinter.seSiw Magnusson

Jag heter Siw Magnusson och fotograferar lite av varje som kommer i min väg.Peter Burman

Att fotografera är att frysa ögonblicket för att ordentligt se det jag inte hann se när jag var där.

Instagram: burmansharmonyIngegerd B Carlsson

Natur, detaljer och annat som hamnar framför kameran och en hel del Photoshop.

Instagram: ibc.natureKerstin Nordin

Hobbyfotograf som ofta tar med kameran ut i naturen. Ibland blir det fotopromenader i stan. Kameran hjälper mig att se detaljer som ljusspel som jag annars lätt missar.

Instagram: keno_foto