Vårsalong 2021


Välkomna till årets vårsalong. Här visar 29 medlemmar i Uppsala fotografiska sällskap upp några av sina bilder. Hoppas du gillar dem.


Julia Bremler Lindberg

Sen jag var liten har jag varit intresserad av att foto. Jag fick låna familjens analoga kamera i början och när jag var 13 år fick jag min första egna digitala kamera. Efter det har det blivit några egna systemkameror samt en samling med analoga. Gillar att fånga det perfekta ögonblicket, hitta rätt ljus och att skapa en sorts magi. Hoppas på att väcka något hos åskådaren.

Instagram: @juliasverkstadChristina Winter

Jag fotograferar natur och trädgårdar, ofta insekter. Jag vill visa solitärbin för att de är viktiga pollinerare och okända för många människor. Det finns drygt 230 arter av solitärbin som är bofasta i Sverige.

Instagram: @winterchristina @tradgardsmyller
Hemsida: www.christinawinter.seErik Lundeborg

Med ett brinnande fotointresse försöker jag att fånga allt jag kommer åt, landskap, porträtt, action mm. Många av mina bilder är tagna i Öregrund där ljuset ständigt skiftar, inte bara från dag till dag utan ofta även under en och samma dag. Gillar att fotografera med både vidvinkel och telezoom. Jag tycker även att det är roligt att ta bilder från luften med min drönare.

Instagram: @photosbyfotojerka
Facebook: Erik Lundeborg
Hemsida: www.fotojerka.fotosidan.seMelina Reid

Utbildad fotograf och bildkonstnär. Med människor, djur och natur i fokus fotograferar jag närvaro och varandet, det som finns bortom våra personligheter och som knyter an djur, natur och människor med varandra. Ögonblick, andetag, rötter och hjärtan som slår. På en jord, under en himmel, i ett universum lever vi alla tillsammans. Jag driver även Imaginary Art tillsammans med konstnär Ulrike Nordquist, där vi vill låta konsten får vara i harmoni med naturen.

Instagram: @melinagariella @imaginaryart_posterdesign @melina.reid.art @flowers_by_melina
Hemsida: www.melinagabriellareid.com www.imaginaryart.seJouni Suomalainen

Jag blev intresserad av ’ street foto ’ när jag var ungefär 14. Min kusin som var 10 år äldre presenterade mig kameror, deras funktioner och syfte. Efter detta presenterade han gatufotografins stora namn, deras bilder gjorde ett stort intryck på mig. Han var perfektionist och duktig fotograf själv, han visade hur man håller kameran, trycker avlösaren och fotar, han tog många bilder på mig och våran familj. Han var så duktig, det väckte i mig tanken om jag kunde göra något likadant. jouniJeannette Lagg

Har fotograferat sedan 2015 och fotar det mesta, just nu är det landskapet runt omkring som intresserar mig. Det sista året har jag inte fotograferat så mycket så jag är väldigt glad över att lusten har kommit tillbaka.

Instagram: @fotojiaJordi Pujol

I started photography during my childhood, but it became my hobby in 2008 when I picked up my father’s film camera. Since then, a large part of my photography has been on film, while combining digital media as a compliment. My interest involves time. A photograph is a still moment and a medium that celebrates and keeps the subject in the photograph, while time continues to pass on and erode the subject. My photos are mere observers and keepers of these moments, many of them otherwise gone.

Instagram: @13_presidentRolf Strandberg

My name is Rolf Strandberg a self-taught amateur photographer based in Uppsala, Sweden. I’m a keen photographer and like to take all kinds of photos. Taking pictures is crucial for me to see, experience and understand our wonderful world. The camera is my eyes. That’s my way to go about life.

Hemsida: www.picfair.com/users/StrandbergJustine Le Floch

I am a French photographer, studying in Uppsala and I am passionate about analog photography. I like the process, its pace, its look. Shooting film taught me to slow down before each shot and the most exciting part is the feeling of surprise I get when negatives come out. I take photos of people, things, lights; on the street or in the nature. I don’t have a common thread but I enjoy the beauty in simple things and I aim to retranscribe them through my photos as a mean to share it with others.

Instagram: @justineleflTobias Strindlund

Född 1979 och har fotograferat sen tonåren. Ursprungligen från Söderhamn, Hälsingland men har bott i Uppsala sen början av 2000-talet. Har ett stort intresse i naturen som bild.

Instagram: @skarpedjup
Hemsida: www.skarpedjup.seSten Nolin

Sten Nolin, f -45 Fotgraferar det mesta. Mitt tema denna vårsalong är Vatten. De tre första bilderna i Vårsalongen är från ön Malmön i norra delen av Höga Kustens Världsarv. Bild nr 4 är från Morga Hage söder om UppsalaSelcuk Yaldir

Hej! Mitt namn är Selcuk Yaldir. Jag är en amatörfotograf och fotograferar regelbundet sedan 2012. Jag intresserad av mest natur och porträtt. Dessutom då och då går jag i stan och tar gatubilder av människor.

Instagram: @budhakimStefan Olsson

Bilderna i denna serie är alla analoga. Jag kallar dem för ”naturliga kompositioner”. Det är bilder där alla bitar tillsammans följer de klassiska reglerna för komposition, men jag tycker mig ha hittat dem bara av en slump. De tycks finnas där ”naturligt”.

Facebook: facebook.com/spesamAndré Vidén

Bussförare med fotointresse under lång tid. Tycker om att se andra fotografers alster för att lära mig mer och inspireras. Gillar bl.a. stads, gatu, natur och landskapsfotografering. Tycker att kompositionen och ljuset i en bild är det viktigaste. För mig är detta en hobby som ligger högt i prioritet att syssla med.

Instagram: @andrevidenJingjing Zhou

När jag fota första gången kände jag mig inte något som är spencilt. Jag vet bara att en bilden är måste tydliga. Men när jag ta många bilder efter, kände jag mig gillade mycket att fota. Eftersom jag mår väldigt härligt och njuta av det där ögonblicket, och blir mer självsäkra också tycker jag.

Instagram: @liuguapia
Facebook: Julie ZhouKim Jonson

Har fotograferat hela livet (i princip) hade ett uppehåll under några år men hittade tillbaka… och nu är det i första hand djur av olika slag som gäller. Men visst en del vyer från Uppsala/Uppland fastnar också på kort….

Instagram: @kim_jonsson_photography
Hemsida: youpic.com/kimpanSiw Magnusson

Jag har fotograferat på hobbynivå i ca femton år, endast digitalt. Mina motiv hittar jag framför allt i naturen, men fotar även en del arkitektur. Ibland roar jag mig med att göra multiexponeringar i Photoshop.

Instagram: @siw.magnussonAndreas Hammar

Fotograferar som hobby sedan ca 10 år tillbaka. För det mesta porträtt och mycket i studio. Under pandemin har det dock skiftat över till att bli mycket mer natur så urvalet till denna utställningen är för mig väldigt annorlunda.

Instagram: @ahammar_photoAnna Gennebäck

Jag började min fotografiska bana i den analoga världen. Efter ett sökande så har jag fastnat för landskap i olika utsnitt.

Instagram: @knowhowofphotoKerstin Nordin

Amatörfotograf med förkärlek för fotoutmaningar. Bilderna är från UFG:s studiecirkel ”Fotoutmaningen” under våren 2021.Thomas Chauvin

Photography is for me the art to Bind what I can Feel and what I can LOOk around everyday. Emotions are everywhere at anytime and even the most insignificant thing is a source of creativity. I found a camera to be the best tool to allow myself to bind what I feel looking around everyday.

Instagram: @floobphotography
Hemsida: www.floob-photo.comNils Rosengren

Bor i Uppsala sedan några år. Har fotograferat sporadiskt sedan tonåren, men på senare tid har intresset växt betydligt.Jonas Boström

Jag har fotograferat större delen av livet, det har ofta blivit mycket naturbilder då kameran alltid är med ute i naturen. Men senaste tiden har jag mer och mer gått över till lite mer surrealistiska bilder. Det har blivit ett sätt för mig att uttrycka mig själv på ett konstnärligt sätt, oavsett om det är bilder som har en djupare mening eller om det är mer lättsamma bilder.

Instagram: @jonas.photoartLars Hedin

Fotograferar natur och då mest fåglar.Eva Pettersson

Jag köpte en Panasonic DMC G7 2016 och har sedan dess fotat i huvudsak natur och människor. Kameran följer med när det är möjligt och har jag tur dyker det upp motiv som jag vill föreviga. Jag har en hemsida som jag uppdaterar med jämna mellanrum www.evapettersson.se.

Hemsida: www.evapettersson.seAnders Eskilsson

När jag tittar på andra fotografers bilder så finns det oändligt många fantastiska motiv, men för mig så lockas jag ändå mest av att fotografera människor. Antingen i fotostudio eller i andra miljöer.

Hemsida: www.aeskilsson.portfoliobox.netIngegerd Boström Carlsson

Fotat länge. Numera digitalt. Kameran är min dagbok så vad som hamnar på sensorn varierar. Bygger montage i Photoshop.

Instagram: @ibc.nature @ibcnasslaPeter Burman

Jag tycker helt enkelt om bildkonst, och även att skapa bilder själv. I klubben har vi en cirkel som kallas ”Utmaningen”. Den går ut på att vi får två ”teman” varje månad och utmaningen är då att tolka dessa under månaden. Jag har valt att visa fyra sådana bilder från det senaste halvåret.Anna Lundgren

Fotograf som helst fotar analogt, småbilds- och mellanformat, och som älskar att experimentera med olika tekniker i mörkrummet. Har haft ett flertal utställningar lokalt och internationellt.

Instagram: @luannisextended (mörkrumskonst) – @luannismood (lite av varje) – @annaluannis (arkitektur)Gästbok

Hoppas du gillade vår utställning. Skriv gärna en kommentar här nedanför och berätta vad du tyckte om vår utställning.

3 svar till “Vårsalong 2021”

  1. Imponerande!! Vilka bilder ni har åstadkommit!
    Bra också med text till varje bild.
    Ser fram emot nästa vernissage.

    1. Tack. Höstsalongen blir troligtvis i samband med den digitala kulturnatten i september.

  2. Jättefin vårsalong! Det skulle bara bra om priserna fanns tillgängliga.

Kommentarerna är stängda.