Höstsalong 2021


Välkomna till årets höstsalong. Här visar 29 medlemmar i Uppsala fotografiska sällskap upp några av sina bilder. Hoppas du gillar dem.


Kristina Smith

Jag heter Kristina och har fotat mer eller mindre sporadiskt i cirka 10 år. Har ingen särskild genre, men gillar porträttfoto och makrofotografering.

Hemsida: www.kristinawsmith.smugmug.comJingjing Zhou

Jag gillar att promenera till olika gator av städer med min kamera. Eftersom att något som händer i varje dag och människor som har en berättelse.

Instagram: @Liuguapia
Facebook: Julie ZhouStefan Olsson

Jag gillar att fotografera industrimiljöer. Här visas bilder från Stora Ensos fabrik i Skutskär.Bibbi Joa

Från de stora vyerna till det vackra i det lilla. Vår fantastiska natur och årstidernas växlingar. Under pandemin har kameran varit en extra trogen följeslagare. Efter nästan två år i exil fick kameran och jag i sommar möjlighet att återvända till Norge. En efterlängtad återförening på så många sätt. På höstsalongen bjuder jag därför på en hyllning till norska vyer och ljus.

Instagram: @bibbijoaSelcuk Yaldir

Har fotograferad sedan 2012. Jag är intresserad mest av att fotogrefera landskap och porträtt. De senaste åren blev jag även intresserad av street foto.

Instagram: @budhakimMonica Ohlson

Jag älskar att fotografera och fotograferar allt som kommer i min väg. Nu under pandemin har mitt utbud varit mera begränsat, men det har också medfört att jag fotograferat andra motiv eller på andra sätt än tidigare. Mitt huvudintresse är och har varit naturfotografering speciellt med inriktning på landskap, men nu har jag även upptäckt glädjen i att fota djur och växter. Min avsikt är att försöka förmedla känslor i mina bilder – känslor som speglar det jag upplevde i fotograferingsögonblicket.Sten Nolin

Jag började fotografera 1960 och har ingen särskild inriktning i mitt fotograferande. Medlem i UFS sedan 2012. Tre av mina bilder är tagna nu i sommar vid sommarstället inom en radie av 100 meter.André Vidén

Har haft ett fotointresse från mycket unga år. Älskar att fotografera natur, landskap och gatufotografering.

Instagram: @andrevidenSara Engkvist

Älskade skärgård Jag har valt att använda några av de bilder jag tagit i Roslagens skärgård. Det är den plats jag trivs allra bäst på, och även där jag fotar som mest. Jag har fotat aktivt i drygt tre år, men jag har alltid haft ett fotointresse. Jag försöker utmana mig själv att testa många olika tekniker och stilar, men natur och macro nog är det som ligger mig varmast om hjärtat.

Instagram: @saeng73David Stenström

Den traditionella svartvita fotografikonsten är det som intresserar mig mest, har man väl fått Tri-X och D76 i blodet är det svårt att nöja sig med mindre. Framför allt är det landskap och människor som intresserar mig, men jag fotar även en del event och annat som råkar hamna framför kameran.

Instagram: @quillgordonRebecca Faresjö

Jag heter Rebecca och jag fotograferar både människor och djur, men just nu fokuserar jag mest på porträtt av människor, så som vid bröllop, parfotograferingar och gravida. Jag tycker om att fånga just känslor mellan individer, så som mellan hund och människa som du ser här, eller mellan kärlekspar, eller förälder och barn. Jag har varit intresserad av fotografi länge, men började lära mig mer om det för snart 2 år sedan då jag tog en kurs via Folkuniversitetet.

Instagram: rebecca.f.fotografi eller rebeccasbildkonst
Facebook: Rebecca F Fotografi
Hemsida: www.rebeccaffotografi.myportfolio.comJouni Suomalainen

Street foto intresset har jag haft från när jag var 14. Köpte första riktig kamera när jag var 25. Gick en fotoskola i Stockholm 83-85. Jag är gatuvandrare fotar gatuliv, gillar det mest.Melina Gabriella Reid

Utbildad fotograf och bildkonstnär. Med människor, djur och natur i fokus fotograferar jag närvaro och varandet, det som finns bortom våra personligheter och som knyter an djur, natur och människor med varandra. Förutom att det svartvita för mig ger en drömsk känsla tycker jag också att den tar bort färgen som skiljer oss. I det svartvita är vi alla lika. Ögonblick, andetag, rötter och hjärtan som slår. På en jord, under en himmel, i ett universum lever vi alla tillsammans. 

Instagram: @melina.gabriella.art eller @melinagabriella
Hemsida: www.melinagabriellareid.com eller www.imaginaryart.seLouise Kennerberg

Jag har fotat i perioder sen tonåren, till en början analogt men nuförtiden bara digitalt. Det senaste året har jag utforskat naturen i och runt Hågadalen. Där finns så många vackra motiv, som ständigt förändras beroende på årstid och tid på dygnet.

Instagram: @lollofotarJohanna Liljestrand Rönn

I mitt fotograferande har jag sällan en plan. Det baseras till stor del på min sinnesstämning i stunden och vart jag råkar befinna mig. Jag fotar både analogt och digitalt och tycker att de två kompleterar varandra på ett bra sätt. Fotograferandet för mig är det närmaste jag kommer meditation och att vara helt närvarade i stunden.

Instagram: mintcolibri
Hemsida: www.johannalronn.photographyElina Immonen

Naturen spelar en viktig roll i mina bilder och konstfotografering ligger mig varmt om hjärtat. För mig handlar fotografering om hur jag med ljus kan skapa ett ögonblick av känslor, för att väcka minnen och tankar.

Instagram: @umbraombre
Hemsida: www.elinaimmonenphotography.comPeter Burman

Jag har alltid varit förtjust i all sorts bildkonst. Det är ett så omedelbart sätt att plantera en känsla, stämning eller tanke i en mottaglig betraktare. Jag vill att mina bilder ska ge något positivt i belöning till den som ger dom en stund av sin tid.

Instagram: @burmansharmonyTobias Strindlund

Jag heter Tobias Strindlund och är en naturfotograf baserad i Uppsala, Sverige. Jag är utbildad gymnasielärare inom IKT samt Bild- och medieämnen . Mina bilderna är baserade på naturmotiv där jag jag försöker hitta ett intressant innehåll kring naturens roll i vår omvärld och skapa bilder i ett samspel med färg, form och komposition. Jag har under åren haft ett antal utställningar såväl i Uppsala som runt om i Sverige.

Instagram: @skarpedjup
Hemsida: www.skarpedjup.seEva Pettersson

Jag köpte min första digitalkamera 2015 och har sedan dess fotat natur, djur och människor och annat vackert. Jag gillar när det händer saker och gärna att motivet är i rörelse. Jag ser fram emot när jag har mer tid att utveckla mitt fotointresse.

Hemsida: www.evapettersson.se/homeRolf Strandberg

För mer än sextio år sedan fick jag låna min storasysters Brownie Holiday för att ta några kort. Sen dess har jag liksom inte kunnat sluta. Plåtar det mesta, djur och natur, landskap, arkitektur, makro, porträtt och allt annat som råkar hamna framför linsen. Fast idag är den gamla analoga plastkameran utbytt mot en digitalkamera.Jonas Boström

Jag har fotograferat större delen av livet, senaste tiden har det blivit mer surrealistiska bilder. Ett sätt att försöka dokumentera världen som den inte ser ut, men kanske borde se ut. Det har blivit mitt sätt att uttrycka mig på ett konstnärligt sätt, oavsett om det är bilder som har en djupare mening eller om det är mer lättsamma bilder.

Instagram: @jonas.photoartRyan Woods

Originally from England, I moved to Sweden five years ago and have fallen in love with its nature since. My passion is photographing nature through landscapes and wildlife. In particular, photographing woodlands and owls has a special place in me. An essential aspect of my photography is to capture the moment of the animal in their natural habitat. I strive to show the connection they have to the natural landscape around us so that we can gain a deeper level of understanding and empathy.

Instagram: @ryanofwoods
Facebook: ryanofwoods
Hemsida: www.ryanofwoods.comSiw Magnusson

Jag har fotograferat i ca 15 år, endast digitalt. I huvudsak naturfoto, men även arkitektur i viss mån.

Instagram: @siw.magnussonIngegerd B. Carlsson

Fotar det mesta, mycket natur, leker och experimenterar i Photoshop.

Instagram: @ibc.natureErik Lundeborg

Jag är en hängiven fotoentusiast sedan många år som gillar att fota det mesta. Med ett fritidsboende i Öregrund blir det dock ofta landskapsmotiv som fastnar på minneskortet. Jag gillar verkligen hur ljuset skiftar vid kusten under årets alla årstider. Lika kul tycker jag att det är att fotografera människor i olika miljöer.

Hemsida: www.fotojerka.fotosidan.seChristina Winter

Jag har tidigare mest fotograferat insekter. Under pandemin började jag intressera mig för fåglar. Det är ett motiv som finns överallt, i alla väder och under alla årstider.

Instagram: @winterchristina eller @tradgardsmyller
Facebook: Trädgårdsmyller
Hemsida: www.christinawinter.seAnders Eskilsson

När jag tittar på andra fotografers bilder så finns det oändligt många fantastiska motiv, men för mig så lockas jag ändå mest av att fotografera människor. Antingen i fotostudio eller i andra miljöer.

Hemsida: www.aeskilsson.portfoliobox.netHarald Cederlund

Makrofotograferande kan vara lite grann som en upptäcktsresa i en fascinerande minatyrvärld – rätt vad det är stöter man på något coolt som man aldrig sett förut. Här har jag valt ut några mossors sporkapslar – de flesta av dem har jag fotat i Uppsala där de växer på betongblock och störda markytor. För att kunna fota de minsta jobbar jag med mikroskopobjektiv på kameran och nästan alltid med fokusstackning för att få större skärpedjup.

Instagram: @haraldcederlundAnna Lundgren

Fotograferar framförallt analogt och jobbar i mörkrummet med olika kreativa tekniker (multiexponering, fotomålning, laptopografi) och kombinerar dem gärna. Denna gång har jag med fyra digitala bilder som jag tog på en mörkrumskurs, tidigt, tidigt på morgonen när dimman låg tät över mark och vatten.

Instagram: @luannisextended (analogt) eller @luannismood (digitalt/färg)Gästbok

Hoppas du gillade vår utställning. Skriv gärna en kommentar här nedanför och berätta vad du tyckte om vår utställning.