Höstsalong 2022

34 stycken av Uppsala fotografiska sällskaps medlemmar ställer ut bilder i årets höstsalong. Varje fotograf är även representerad med en bild i den fysika utställningen i vårt galleri på Övre slottsgatan 14.

Hoppas ni gillar bilderna. Klicka på dem för att förstora och för muspekaren över för att få information.



Sten Nolin

Sten Nolin, f -45, amatörfotograf som fotograferar allt och har gjort det i över 60 år.



Julia Bremler Lindberg

Haft en kamera i min hand så länge jag kan minnas. Fotar både analogt och digitalt.



Selcuk Yaldir

Jag är en amatörfotograf sedan 2012 och är intresserad mest av landskap och porträtt. Dessutom är lite gatufotografering. De bilderna är tagna Juni-2022 i Island.



Erik Lundeborg

Jag är en hängiven hobbyfotograf sedan många år. Fotograferar gärna ute vid kusten men gillar även att fånga andra motiv som t.ex. action och porträtt.



Bodil Lidström

Jag heter Bodil Lidström och började fotografera tidigt. Mitt intresse för bild och form har utvecklats över åren och jag gillar detaljer och olika former och färger. Sedan några år har jag ett intresse för gamla industribyggnader.



Monica Ohlsson

Jag är en naturfotograf som gillar att fota det som jag ser framför mig i mitt vardagsliv.



Johanna Liljestrand Rönn

Fotograferandet för mig är en stund av lugn och ro. Ett tillfälle att bara fokusera på det som jag ser genom min kamera och min värld krymper. Jag fotograferar nästan alltid själv och ofta i naturen. Det är helt enkelt min meditiation. Jag fotograferar både analogt och digitalt och tycker mycket om att arbeta i mörkrummet. Sedan ungefär tio år tillbaka har jag fotograferat regelbundet och jag har varit medlem i UFS sedan 2018.



Karsten Rosendal

Jag är femton år och bor i Knivsta. För ungefär fyra år sedan blev jag nyfiken på att skapa bilder och beslöt mig för att gå en nybörjarkurs i digitalfotografi. Några lektioner senare började mitt fotointresse att växa. Kort därefter skaffade jag min första DSLR-kamera och tog med den nästan överallt. Nu, efter fyra år har jag tagit tusentals bilder och börjat intressera mig för filmfotografi. Denna sommar gick jag med i UFS och hoppas på att träffa fler lokala fotografer och lära mig nya saker.



Berit Joa

Fotografi är för mig både avkoppling och lekfullhet. Ett sätt att upptäcka, komma nära och upptäcka nya sätt att se världen, naturen, människan. Från de stora vyerna och färgexplosioner till den lilla droppen i gräset eller glimten i ögat hos någon du tycker om. Träd återkommer jag ofta till. De bjuder på en grafisk skönhet året runt.



André Vidén

Mitt fotointresse började redan i mycket tidig ålder. Känner fortfarande som 64-åring att jag vill lära mig nya saker och utvecklas som fotograf. Älskar landskapsfotografering men vill även utvecklas mer i gatufotografering och även i djur och naturfotografering mm. Har för det mesta kameran med mig på resor som på vanliga promenader.



Anna Lundgren

Jag heter Anna och jobbar i mörkrummet med olika poetiska konstuttryck, ofta med dubbel- eller flerfaldiga exponeringar som jag gör själv med hjälp av flera förstoringsapparater och negativ. Andra mörkrumstekniker jag använder är laptopografi, fotomålning, exponering i rörelse, och gärna i kombination med varandra.



Harald Cederlund

Mitt fokus som fotograf ligger främst på när- och makrobilder – men ibland slinker det med andra typer av bilder också. Jag beger mig ofta ut på jakt i skog och mark och blir lycklig när jag lyckas fånga något jag inte sett förut, eller när jag lyckas avbilda något jag sett många gånger förut på ett nytt sätt.



Jonas Boström

Jag vill skapa bilder som får betraktaren att bli nyfiken och som väcker frågor, men samtidigt med humor. Mitt mål är att skapa bilder som på ett subtilt sätt väcker tankar. Där det första intrycket inte nödvändigtvis är detsamma som det andra eller tredje.



Melina Gabriella Reid

Fotografen: Djur och natur står i fokus när jag fotograferar. Jag har stort intresse för fotoböcker och gav själv ut boken ”Jordlingar” 2021. Näst på tur är en bok om kor. Men grisar, människor, hundar och katter med mera står på tur. Tanken är att alla arter som finns med i boken Jordlingar ska få sin egen bok. Min önskan är att människan till slut ska förstå hur vi hör ihop med naturen och andra djur. Om vi vill värna om människan måste vi börja värna om naturen och även andra djur.



Stefan Olsson

Jag gillar att fotografera betong och smuts. Det blir bra analoga foton. Här visas bilderna i digital form, men de är ännu bättre på papper. Det är framför allt texturen som blir bra med analogt foto på detta vis.



Malin Vretblad Plesse

Jag har alltid fotograferat, men det är först under de senaste åren som jag har utvecklat mitt fotograferande och upptäckt hur inspirerande och roligt det verkligen är. Jag tar mest naturbilder men gillar även att resa och upptäcka nya kulturer och miljöer, och då är kameran förstås med. Här ser ni bilder från några av mina favoritplatser. Om ni vill se mer av mina bilder så har jag med en utställning på Uppsala Fotofestival 22-25 sep.



Bahrath Srinivasan

I am an avid nature and wildlife photographer with keen interest in photographing birds and mammals in their natural habitat. I am currently based in Uppsala (the last 2 yrs), and was based in Singapore and Bangalore (my hometown) before. I have travelled extensively in India and Asia in search of beautiful birdlife and mammals and am continuing my journey in Sweden.



Ulrika Ivergård

Jag är grönsaksodlare och bonde, har alltid haft ett stort djur och naturintresse. På senare tid har kameran används allt oftare på mina små utflykter och även i våra odlingar.



Ingegerd B. Carlsson

Fotar det mesta. Mycket natur.



Rolf Strandberg

Mitt fotointresse började redan i tonåren. Idag plåtar jag det mesta – natur, landskap, porträtt, makro, arkitektur och en massa annat som intresserar mig. Det viktigaste för mig med mina bilder är inte att ta den perfekta bilden, utan mer att personligen utveckla mitt fotograferande. Om andra sedan gillar mina bilder är det naturligtvis ett plus. In my view you cannot claim to have seen something until you have photographed it. (Émile Zola)



Kerstin Nordin

Hobbyfotograf. Gillar fotoutmaningar, att försöka tolka ett ord eller ett begrepp i en bild. Bildarkivet innehåller mest naturbilder, resultatet av promenader i skog och mark.



Siw Magnusson

Jag fotograferar mestadels ute i naturen. Har på senare tid börjat experimentera med dubbelexponering i kameran.



Leo Knapp

Sedan 15-års åldern har jag älskat att fånga det som finns omkring oss. Naturen, människor, byggnader… Endast fantasin sätter gränserna och det är det jag älskar! Léo heter jag och det här är min bild.



David Stenström

Uppsalabaserad fotograf, framför allt intresserad av landskapsfoto.



Lars Hedin

Jag har mest fotat fåglar och andra naturmotiv, men försöker även att ta bilder av människor. Helst när de är upptagna med något som kan se intressant ut.



Christina Winter

Jag fotograferar trädgårdar, insekter och fåglar.



Kristina Smith

Den fega gatufotografen. Jag älskar att fota tillfällen med människor och motsatsfulla händelser, men är oftast för feg för att ta upp kameran bland okända.



Eva Pettersson

Glad amatör som fotar det mesta.



Jordi Pujol

Själv har en större intresse i analog fotografering dock denna årets återöppningen av samället har gjort att massa evenemanger kunde genomföras igen. I nuförtiden håller att dokumentera min vardag.



Eva Silver-Granhall

Jag är periodare, just nu i viloperiod. En bra bild väcker intresse och nyfikenhet. Den ställer en fråga.



Peter Stenlund

Jag heter Peter Stenlund och är hobbyfotograf. Jag har egentligen inte specialiserat mig på någon direkt genrer så mina bilder visar alltifrån natur till porträtt och bröllop.



Peter Burman

Med fotografi och bildskapande kan nog allt förmedlas. Förutom skönhet, harmoni och ”dokumentära” berättelser kan bilden ges rollen av magiskt minne, lekfull fantasi, situationskomik och fruset ögonblick. Det är dessa fyra bilders värden för mig.



Justin Labelle

These images were all taken in and around the outskirts of Uppsala. Anything can look alien or out of sort to someone who didn’t grow up there. These images all concern mundane objects framed in a new perspective. A heap of towels, a piece of wood, a piece of ice, a forgotten sweater… Sometimes photographs are simply about making the most of the everyday.



Lars Haarala

Jag heter Lars Haarala och är från Luleå men har även boende i Stockholm. Jag lägger ned mycket tid på att fotografera och försöker också utbilda mig när det finns intressanta digitala distanskurser. Landskapfoto är min genre men fotograferar även andra motiv .


Välkommen att skiva en kommentar vad du tyckte om årets höstsalong.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *