Frank Watson

Frank Watson föddes 1943 och växte upp i Miami, Florida. Till Sverige flyttade han 1969. Under sitt yrkesverksamma liv arbetade han främst som fotolärare men har även varit aktiv på andra sätt. Han anordnade och ledde ibland fotoworkshops på sommaren, var intendent för fotoutställningar i Åleniusrummet på Upplands länsmuseum samt verksam i förlaget BILDiBOK. Han undervisade också vid Folkuniversitetet och Uppsala universitet samt startade fotoavdelningen på Komvux. 

Frank Watson fotograferar främst i svartvitt, i projekt, icke-kommersiellt, och visar sina bilder på utställningar. Dessutom gör han konstböcker och har nyligen upptäckt print-on-demand.

Fotografierna i denna utställning kommer från hans dokumentära projekt En vanlig dag- en subjektiv dokumentation av det svenska samhället, fotograferat under åren 1993-1998 i syfte att visa för människor som lever i Sverige om hundra år, hur vardagen såg ut i Sverige denna tid. Det är en bildskatt av 250 verk. Mer information hittar du här: https://www.frankewatson.com/portfolios/just-an-ordinary-day/?imageId=0.

Priser

Bilderna på väggen är originalbilder, mörkrumskopior/silvergelatin, och inte till salu. Men du kan köpa en digital utskrift i samma format för 1500 kr, inklusive passepartout och ram.

Kontaktuppgifter

www.frankewatson.com