Höstsalong 2020

Välkomna till årets höstsalong. Här visar medlemmar i Uppsala fotografiska sällskap upp några av sina bilder. Hoppas du gillar dem.

Om du klickar på bilderna får du upp dem större och kan bläddra mellan varje fotografs bilder. Ett antal fotograf har bidragit med ljud eller video inslag om sina bilder. Välkommen att klicka på Youtube vinjetterna.


Eva Pettersson

Lite om mig och mitt fotointresse: https://www.evapettersson.se/

Hemsida: evapettersson.se

Eva pratar om sina bilder från södra Frankrike

Stefan Olsson

Jag fotar både digitalt och analogt. Jag har fotat ganska mycket genom åren, men inte försökt lära mig det mer noggrant förrän det senaste året.

Instagram: @spesam
Facebook: spesam

Stefan Olsson pratar kort om en av sina bilder


Monica Ohlsson

Jag är en hängiven amatörfotograf som trivs bäst i naturen, men som också fotograferar allt intressant som kommer i min väg. Jag dras framför allt till skogs- och vattenlandskap, men alla typer av naturscenerier lockar och väcker mycket känslor hos mig. Fotar nästan alltid i färg och gillar både färgstarka bilder och bilder med mera dova och omättade nyanser. Min önskan är att fortsätta utmanas och utvecklas som fotograf. Här presenterar jag tre bilder av träd som tog jag tidigt i våras.


Christina Winter

Jag är hortonom och frilansjournalist. Jag skriver om trädgårdsodling och biologisk mångfald. De senaste åren har jag mest fotograferat insekter. Först till min bok Trädgårdsmyller och sedan för att det är ett fascinerande och svårfångat motiv. Bok Trädgårdsmyller — Insekterna som hjälper dig att odla (Eget förlag 2017)

Instagram: @winterchristina @tradgardsmyller
Facebook: tradgardsmyller
Hemsida: christinawinter.se

Christina pratar om en av hennes bilder


Jouni Suomalainen

Första kamera 1973, blev intresserad på gatufoto som 15 åring. Gatuvandrare som håller på gatufoto. Har freelanssat till ett förlag på 80-talet. Gått Nordens Fotoskola i Stockholm 83 – 85. Medlem i Uppsala fotoklubb sen 2018.


Sten Nolin

Sten Nolin, f 1945 Fotograferar allt, ibland även natur. Tre av de bilder jag har med i höstsalongen är från ön Malmön i norra delen av Höga kusten, Ångermanland.


Selcuk Yaldir

Jag heter Selcuk Yaldir. Jobbar på Postnord. Digital fotografering är min hobby och har fotograferat regelbundet ända sedan 2010. Jag är mest intresserad av landskap – naturfotografering och porträttbilder. Då och då blir det sport- och resefotografering. Jag är medlem hos Uppsala Fotografiska Sälskap sedan 2019.

Instagram: @budhakim


Andreas Hammar

Vill främst kalla mig för porträttfotograf då det är det jag känner utmanar mig som mest, men är ofta ute i naturen och då det är svårt att inte ta med sig kameran så blir det väldigt ofta sådana bilder.

Instagram: @ahammar_photo

Andreas Hammar pratar kort om sina bilder


Jingjing Zhou

Jag gillar alltid fotaämnen är dokumentärbilder och humanistiskbilder. Ibland kan jag fota några byggnader. Eftersom de alla finns en typ av lugn skönhet och en sätt att bevisa tiderna och historierna tycker jag.


Eva Silver-Granhall

För drygt 10 år sedan presenterade jag mig och min fotografering som följande…”Jag skall bara gå ut med kameran en stund……” Nu kan kan berätta att det var länge sedan jag och kameran var ute, visst jag har ju min telefon, men det är inte samma sak. Jag saknar dock mina kamerapromenader, som jag hoppas att vi kan återuppta. Jag gick med i UFS detta år och deltog i vårsalongen, då med helt andra typer av bilder.

Hemsida: silver-granhall.fotosidan.se/portfolios.htm


Elina Immonen

Jag är fascinerad av det lilla i det stora landskapet. Och att uppleva den magiska känslan av närvaro i naturen genom att fånga berättelser om flyktiga ögonblick. Jag använder digitala metoder och är lyckligast när jag fotar alldagliga stunder i närmaste skogar och ängar.

Instagram: @umbraombre
Hemsida: elinaimmonenphotography.com


Rolf Larsson Strandberg

Foto har alltid funnits i mitt liv, allt sedan jag fick överta min systers Kodak Brownie och en halv rulle 127-film. För mig är det ett sätt att betrakta omvärlden. Via kameralinsen ser jag sånt jag annars förmodligen annars inte sett. Att se och tolka det skenbart osedda, att för evig tid frysa en bråkdel av en sekund fascinerar mig så till den grad att jag helt enkelt inte kan låta bli att fotografera.


Lars Emerius

Hej jag heter Lars Emerius och är fotograf, filmare och fotolärare i Uppsala sen 2004. Jag uppskattar utmanande fotouppdrag. Tog därför med bilder från fyra uppdrag, där jag uppskattar filmuppdraget i Canada mest, med varg, björn och örnar, som sändes i SVT 2009. På andra plats gillar jag Pantanal som är mycket mer lättillgängligt. Jag gillar också att fota människor som bröllop, barn, event och företagsfoto. Kurser har jag inom, barnfoto för föräldralediga, natur, arkitektur. /emeriusfoto.se

Hemsida: emeriusfoto.se

Lars berättar om sina bilder från olika världsdelar

Siw Magnusson

Jag köpte min första digitala systemkamera 2005, och har fotat ganska mycket sedan dess. Främst har det blivit naturfoto. På senare tid har jag börjat leka med multiexponeringar i Photoshop.

Instagram: @siw.magnusson


Kerstin Nordin

Landskapsarkitekt som använt bilder i jobbet. Som nybliven pensionär ser jag fram emot att utveckla mitt fotograferande. Hittills har det blivit mest fåglar, fjärilar och blommor.


Bibbi Joa

Foto för mig är att fånga och förmedla en känsla. Hitta det perfekta ljuset, glimten i ögat och det rätta ögonblicket. De storslagna vyerna och äventyr i världen. Men lika gärna det Stora i det Lilla. Skönheten i vardagen och det som finns precis runt knuten. Med hjärtat.

Instagram: @bibbijoa


Jonas Boström

Har fotograferat i många år. Började analogt men fotar numera mest digitalt. Mycket naturbilder, men även en del fotomontage.

Instagram: @jonas_bostroem

Jonas beskriver sina höst bilder

Ingegerd Boström Carlsson

Har fotat sen 11 års ålder, ibland mer ibland mindre. Motiven varierar men naturen finns alltid med. Numera dominerar det digitala och digital bildbehandling ger kreativiteten stora möjligheter.

Instagram: @ibc.nature

Ingegerd beskriver hennes bilder med tal


Markus Palm

Fotograferar oftast naturmotiv.


Malin Vretblad Plesse

Jag har alltid tyckt om att fotografera men det är först de senaste åren som jag verkligen fått upp intresset och börjat se bilder i min omgivning. Jag älskar att fånga ögonblicket, alla kontraster och oväntade mönster omkring mig. Favoritmotiven är djur och natur. Makrofotografering är roligt och bilderna jag visar här är tagna nu i sommar på olika ställen som betyder mycket för mig.

Instagram: @malinvreple


Anders Eskilsson

När jag tittar på andra fotografers bilder så finns det oändligt många fantastiska motiv, men för mig så lockas jag ändå mest av att fotografera människor. Antingen i fotostudio eller i andra miljöer.

Hemsida: aeskilsson.portfoliobox.net


Harald Cederlund

Bland det mest avkopplande jag känner till är att plocka med mig kameran, ett objektiv eller två, och sticka ut till skogs. Vandra planlöst runt och låta motiven och ljuset hitta mig. Ofta är det dock svårt att hinna med några längre strövtåg – man får helt enkelt passa på att plocka med sig kameran och ge sig några minuter självordinerad friskvård när man ändå är på väg.

Instagram: @haraldcederlund


Johanna Liljestrand Rönn

I mitt fotograferande vill jag ofta komma nära. Det är detaljerna som jag dras till. Jag fotograferar både analogt och digitalt men jobbar hellre i mörkrummet än framför datorn. Just den här serien är digital och fokuserar på både detaljer och uttryck.

Instagram: @mintcolibri
Hemsida: johannalronn.photography


Anna Lundgren

Jag har fotat länge. För några år sedan började jag fota analogt. Jag älskar det! Att testa gamla kameror, framkalla film och kopiera i mörkrummet – det är så kreativt, och roligt att lära sig hantverket (igen). Sedan en tid tillbaka har jag fastnat i att göra multiexponeringar. Jag gillar framförallt processen i mörkrummet där det tar MYCKET tid att kombinera negativ. Man måste göra mallar, mäta, beräkna, och testa, testa! Men emellanåt är det kul med Snapseed också. Det går betydligt snabbare.

Instagram: @luannisextended

Anna Lundgren talar om sin analog bild och om att vara i mörkrummet

Gästbok

Hoppas du gillade vår utställning. Skriv gärna en kommentar i vår gästbok här nedanför.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *