Resultat KM 2020

Under slutet av året har Uppsala fotografiska sällskaps klubbmästerskap genomförts. Föreningen medlemmar fick skicka in ett bidrag var på valfritt tema. Av de 29 inkomna bidragen fick Åmåls fotokubb uppdraget att utse de 6 bästa bilderna.

Från Åmål FK:
Vi som bedömt heter Eva och Lennart Hansson, Agnetha och Morgan Torger, Åke Sundelin och Göran Karlsson. Alltså 4 grupper kan man säga. Vi beslöt att var för sig välja ut 15 bilder och poängsätta.

Plats 1 fick då 15 poäng och sedan fallande nedåt så plats 15 fick 1 poäng. Därefter slog vi ihop alla poäng så vi fick fram 6 vinnande bilder.

Normalt är det ju ett givande och tagande och ibland även röstande för att få fram vinnande bilder. Vi är ju tack och lov alla olika. En gillar porträtt medan en annan föredrar landskap. Nåväl de bilder som lyckades attrahera flest jurymedlemmar hamnade bland de 6 bästa. Vissa bilder fick väldigt lika poäng från jurymedlemmarna medan vissa hade väldigt olika poäng. Totalt kunde en bild få 60 poäng och vinnarna varierade mellan 40 och 33 poäng.


Plats 6: Turbulent på himlen, Erik Lundeborg

Juryns kommentar:
Ett klassiskt kustlandskap med en väl sammanhållen färgskala. Tekniskt bra genomfört men vi saknar någon liten detalj att fästa blicken på. Kanske en båt hade lyft ytterligare. Bilden hade en väldig spännvidd i poäng från 0 poäng till 15 poäng! Visar verkligen hur olika vi uppfattar bilder.


Plats 5: Hoppet, Sten Nolin

Juryns kommentar:
En påpassligt tagen bild i precis rätt ögonblick. Vi antar att kameran stått på sekvens. Tekniskt mycket bra och vi gillar den avskalade färgskalan. Om fotografen ändrat vinkeln något så golvet inte kommit med tror vi den blivit ännu mer spännande. Hur högt är dom egentligen? Även denna bild hade fått full pott av en jurymedlem.


Plats 4: Fiskaren, Johan Segerholm

Juryns kommentar:
En mycket lugn och harmonisk bild. Man får verkligen en känsla av hur stilla det är vid fototillfället. Denna bild hade mer jämna poäng från de olika jurymedlemmarna.


Plats 3: Framtidstankar, Anders Eskilsson

Juryns kommentar:
Ett fint och välkomponerat porträtt. Exponeringen mycket bra och ett extra plus för svartvitt. Hade väldigt spridda poäng men sammantaget räckte det till bronsplats.


Plats 2: Det blir ljusare framöver, Steven Liddle

Juryns kommentar:
Här syns coronaeffekten extra tydligt. Vi har alla levt med pandemin och denna bild kan mycket väl sammanfatta året som gått. Färgerna harmonierar väl på gränsen till svartvitt. Vi tror att om mannen placerats mer i gyllene snittet hade den blivit ännu bättre. Liknande poängfördelning som 3:an.


Plats 1: Stulen måne, Andreas Hammar

Juryns kommentar:
Höga poäng från tre jurygrupper gav bilden segern. Komposition och tekniskt utförande är mycket bra. Varma och behagliga färger. En mycket vacker och stämningsfull bild väl värd att vinna och vi gratulerar till segern.


Vi gratulerar fotograferna till dessa sex bidrag och tackar alla som skickat in fina bilder till vårt klubbmästerskap 2020.